Informatie voor coördinator Bewust Hardenberg

Wat is Bewust Netwerk?


Bewust Netwerk is de organisator van lokale netwerken rondom Gezondheid, Welzijn, Persoonlijke Groei, Duurzaamheid en Maatschappelijk Ondernemen in heel Nederland.

Een lokaal bewust netwerk biedt een overzicht van de professionals (de leden) in een plaats of regio, die actief zijn op het gebied van bewustwording, duurzaamheid en gezondheid. Tevens organiseert een netwerk activiteiten voor de leden en voor belangstellenden.

Voor Hardenberg zijn we nog op zoek naar een enthousiaste ondernemer en professional die Bewust Hardenberg wil gaan ontwikkelen tot een vitaal netwerk en community.
 


Missie en visie Stichting Bewust Netwerk


Bijdragen aan duurzaam, gezond en prettig (samen)leven.

Door:

 • Vindbaar en zichtbaar door website met overzicht van het aanbod van de leden;
 • Handig agendaoverzicht met activiteiten;
 • Nieuwsbrief met agenda en informatie;
 • Organiseren netwerk activiteiten voor aanbieders en evenementen voor belangstellenden.
   

Als Bewust Netwerk zien we dat het nodig is om vanuit een nieuw bewustzijn te gaan leven, waarin het niet meer gaat om eigen belang, maar om het algemene belang. Dan zijn geven en ontvangen één en is delen = vermenigvuldigen. Als iedereen doet waar hij/zij goed in is en dit vrij deelt met anderen, kan het leven zich optimaal ontwikkelen en gaan we duurzaam, gezond en prettig (samen)leven.


Als kandidaat coördinator van een netwerk in jouw Hardenberg onderschrijf je de missie en visie van Bewust Netwerk van harte!
 


Jouw kwaliteiten

Om de missie van Bewust Netwerk in Hardenberg te vervullen heb jij als kandidaat coördinator een aantal speciale kwaliteiten. Daardoor kun je het netwerk opbouwen tot een vitale community waarin mensen en mogelijkheden zichtbaar worden en waar samenwerking ontstaat en inspiratie stroomt.

Om dat te kunnen realiseren ben jij in staat om mensen enthousiast te maken voor je missie. Je bent assertief en sterk in verbindende communicatie. Mensen voelen dat jij dienstbaar bent aan de missie en een heldere visie hebt over hoe die droom te realiseren. Daarom willen ze graag met jou meedoen. Ook ben je service gericht. Je hebt er plezier in om je klanten goed en zorgvuldig te bedienen.

Daarnaast heb je nog een aantal aantoonbare praktische en zakelijke kwaliteiten, die nodig zijn om zelfstandig een succesvolle onderneming op te bouwen, zoals ervaring en vaardigheid in:

 • PR, Marketing & Sales
 • Teksten schrijven
 • Organiseren van evenementen
 • Administratie & Boekhouding
 • Computerwerkzaamheden
 • Overweg kunnen met social media

En tenslotte is het handig als je al een groot netwerk hebt in Hardenberg en er al contact hebt met een aantal bewuste ondernemers.
 


Tijdsinvestering

Om een goed lopend netwerk te krijgen, is zal het nodig zijn dat je vooral in het eerste jaar er veel energie in steekt. Vanaf de startfase tot het moment dat er binnen maximaal 1 jaar een vitaal netwerk is, zul je daarom naar verwachting zeker zo’n 16 uur per week moeten investeren in het netwerk. Als het netwerk eenmaal vitaal is, kan het geleidelijk doorgroeien en zal je noodzakelijke tijdsinvestering kleiner zijn.
 


Financieel/Zakelijk

Vergoeding: Leden betalen contributie aan de coördinator om deel te kunnen nemen aan jouw netwerk. De inkomsten per aangesloten lid van het lokale netwerk zijn voor jou in het eerste jaar ca 50 euro. En kunnen later oplopen tot 75 euro per jaar of meer, afhankelijk van de diensten die je aan gaat bieden en hoeveel waarde je netwerk krijgt.
Voor een gemiddelde stad of regio met 100.000 inwoners, is een ledenaantal van 70 in het eerste jaar haalbaar. Uiteindelijk kan een netwerk hier doorgroeien naar 175 leden of meer. 

Investering: Per lid van jouw netwerk is de bijdrage aan Bewust Netwerk ca. 16 euro per jaar. Je financiële investering in de ontwikkeling van jouw lokale netwerk kun je zo groot maken als je zelf wilt. De noodzakelijke kosten zullen niet meer dan een paar honderd euro per jaar zijn.
 


Ondersteuning

Je wordt in de voorbereiding en uitvoering van het opstarten van Bewust Hardenberg ondersteund door een ervaren coördinator en door het webteam van Bewust Netwerk. Bij hen kun je terecht met je vragen en zij zullen je adviseren en waar nodig ook praktisch helpen. 


Contributie Bewust Netwerk

Per aangesloten lid van Bewust Hardenberg is de bijdrage aan Bewust Netwerk ca. 18 euro per jaar. De diensten en producten die Bewust Netwerk daarvoor levert zijn:

 • Gebruik CMS/CRM platform (o.a. website, weblog, nieuwsbrief, facturatie, ledenadminstratie)
 • Gebruik huisstijl
 • Gebruiksrecht domeinnaam
 • Support gebruik CMS/CRM platform
 • Coaching opstarten lokale netwerken
 • Optimale vindbaarheid voor zoekmachines
 • Vraagbaken lopende lokale netwerken
 • Organisatie regionale en landelijke bijeenkomsten voor lokale coördinatoren
 • Ontwikkelen en uitvoeren landelijk beleid en PR
 • Ontwikkelen en verbeteren algemene faciliteiten, zoals website, weblog en nieuwsbrief 
 • Vermelding op de landelijke website www.bewustnetwerk.nl
   

Belangstelling?

Heb je na het lezen van bovenstaande informatie belangstelling om coördinator van Bewust Hardenberg te worden? Dan ontvangen we graag van jou een korte CV en een motivatiebrief, waarin je aangeeft waarom je coördinator wilt worden van Bewust Hardenberg.  En geef ook alvast globaal aan hoe jij het netwerk wilt gaan ontwikkelen. 

Stuur je brief s.v.p. naar Bewust Netwerk: info AT bewustnetwerk DOT nl

Je kunt natuurlijk ook eerst nog met ons contact opnemen om meer informatie te krijgen en om kennis te maken.

 

← Terug naar homepage